در قسمت قبل درباره تاریخچه و تغییر لوگوی گوگل صحبت کردیم. امروز نیز در ادامه این مقاله به بحث درباره تکامل لوگو گوگل می پردازیم.
 
سادگی لوگوی گوگل
آخرین نوع حداقل حداقل بود و به مدت 11 سال به لوگوی رسمی گوگل تبدیل شد و در سال 2010 (یا سال 2015، اگر تغییرات کوچک در سال 2010 را در نظر نگیریم) به پایان رسید.
 
با این حال، تغییرات طراحی در سال 2010 جزئی بود. ابتدا گوگل افکت drop shadow را روی علامت کلمه حذف کرد و ثانیاً "o" دوم را از زرد به نارنجی تغییر داد.
پیشنهاد می کنیم برای ساخت لوگو های مختلف به لوگوساز آنلاین بیزگو مراجعه کنید.
 
2015: لوگوی جدید گوگل
وقتی سال 2015 فرا رسید، گوگل احساس کرد که بالاخره زمان تغییر نام تجاری فرا رسیده است. طراحان گوگل از شهرهای مختلف برای یک مسابقه یک هفته ای در نیویورک گرد هم آمدند تا تصویر برند و لوگوی جدیدی برای این شرکت ایجاد کنند.
 
پس از این سرعت طراحی، لوگوی گوگل به طرز چشمگیری دگرگون شد. در حالی که حروف الگوی چند رنگ قبلی خود را حفظ می کرد، فونت جدید شیک Google، Product Sans، تفاوتی تازه از قلم قدیمی سریف، Catull داشت.
Product Sans، تایپ فیس سفارشی جدید این شرکت، قرار بود در تمام محصولات گوگل عرضه شود. طراحان گوگل همچنین چندین گونه از لوگو را برای استفاده در پلتفرم های مختلف ایجاد کردند، مانند رنگین کمان "G" که در برنامه های تلفن همراه این شرکت استفاده می شود.
 
لوگوی سال 2015، اگرچه هنوز ساده به نظر می رسد، برای طراحان نیز ارتقا یافته است. تغییر از یک سریف به یک sans-serif، دستکاری طراحی را طبق نیاز پلتفرم های مختلف، به ویژه موبایل، برای طراحان آسان تر کرده است. فونت‌های Serif به دلیل وجود خط‌های کوتاه/سریف در لبه‌های هر حرف، عموماً به‌خوبی مقیاس‌پذیر نیستند. هنگامی که در اندازه های بسیار کوچک رندر می شوند، خوانایی آنها بیشتر از همتایان sans-serif آنها آسیب می بیند.
 
لوگوی جدید همچنین به گونه‌ای طراحی شده است که جوان‌تر، شاداب‌تر، سرگرم‌کننده و کمتر تهدیدکننده به نظر برسد. به عبارت دیگر، کاربران باید گوگل را به‌عنوان یک شرکت فن‌آوری جالب ببینند، نه یک شرکت بزرگ فناوری که از آن بترسند.
 
پویایی لوگو
گوگل همچنین برخی از ویژگی های لوگوی پویا را در جدیدترین برند خود پیاده سازی کرده است. هنگامی که جستجوی صوتی را در دستگاه تلفن همراه خود شروع می‌کنید، باید سه نقطه Google را در یک انیمیشن پرشور ببینید که درخواست را پیش‌بینی می‌کند. سپس نقاط به یک اکولایزر مطابق با گفتار شما تغییر می کنند. و بعد از اینکه چیزی گفتید، اکولایزر به نقاط متحرک برمی گردد تا نشان دهد که Google در حال پردازش درخواست شما است.
 
شروع Google Doodle
اولین Doodle گوگل - یک تغییر موقت در لوگو - به سال 1998 برمی گردد. این حتی قبل از تبدیل شدن گوگل به یک شرکت رسمی بود. سرگئی و پیج به جشنواره Burning Man می‌رفتند و می‌خواستند یک پیام «خارج از دفتر» بگذارند. بنابراین آنها یک نقاشی چوبی در پشت O دوم لوگو اضافه کردند.
 
با گذشت سالها، ابله ها بیشتر و دقیق تر شدند. در سال 2000، دنینگ هوانگ، که در آن زمان یک کارآموز در شرکت بود، یک ابله برای روز باستیل ساخت. Doodle آنقدر مورد علاقه کاربران قرار گرفت که بنیانگذاران او را به عنوان "Chief Doodler" استخدام کردند.
 
 
امروزه، گوگل اغلب برای بزرگداشت تعطیلات ملی و انتخاب مناسبت‌های خاص، مانند تولد افراد مشهور گذشته، مانند انیشتین، تسلا و غیره، یک doodle قرار می‌دهد.
 
بیشتر ابله‌های روزهای اولیه برای علامت‌گذاری رویدادهای شناخته‌شده‌تر مانند هالووین، روز مادر، روز ولنتاین و غیره استفاده می‌شدند. اما با گذشت زمان، ابله‌ها خلاق‌تر شدند و برای مناسبت‌های مختلف، مانند موردی که در 2017 جشن (یا سوگواری) اولین روز سال تحصیلی.
 
عناصر طراحی لوگوی گوگل
در سال 2015، گوگل فاویکون جدیدی را در کنار لوگوی جدید معرفی کرد. نماد رنگارنگ بزرگ "G" در محصولات مختلف گوگل، از جمله جیمیل، برنامه های اندروید و بسیاری مکان های دیگر به عنوان جایگزینی برای لوگو ظاهر می شود.
 
لوگوی گوگل چه فونتی است؟
لوگوی فعلی گوگل از فونت sans-serif، Product Sans استفاده می‌کند که توسط تیم طراحی داخلی این شرکت ساخته شده است. این فونت به دلیل خطوط برجسته و کارآمد آن، پیکسل‌پسند است و آن را برای همه راه‌حل‌های صفحه‌نمایش مناسب می‌کند.
 
چه رنگ هایی در لوگوی گوگل وجود دارد؟
لوگوی فعلی گوگل از رنگ های سنتی و آشنای خود استفاده می کند: قرمز، زرد، آبی و سبز. ترتیب رنگ واقعی حروف آبی-قرمز-زرد-آبی-سبز-قرمز است. ترتیب نسبت به نسخه لوگوی قبلی بدون تغییر باقی می ماند.
 
تاریخچه مختصری از گوگل
گوگل ابتدا با نام Backrub به عنوان پروژه تحقیقاتی لری پیج در استنفورد شروع به کار کرد. پیج در برنامه فارغ التحصیلی علوم کامپیوتر بود، جایی که با سرگئی برین ملاقات کرد. در آن زمان، پیج در حال بررسی رفتار بک لینک‌های اینترنتی و احتمال وجود یک خزنده اینترنتی بود که می‌توانست تعیین کند که کدام صفحات از صفحات دیگر به آن‌ها لینک می‌شوند. او این را یک رویکرد انقلابی برای ساختن نوعی موتور جستجو می دانست.
 
با تخصص ریاضی برین، این دو دوست برای ایجاد الگوریتم مشهور PageRank که به نام لری نامگذاری شده بود، شریک شدند. این الگوریتم اهمیت صفحات وب را بر اساس چند عامل پیوند رتبه بندی می کند. با این فناوری، قدرتمندترین موتور جستجوی آن زمان متولد شد و در اوت 1996 در شبکه محلی خصوصی استانفورد راه اندازی شد.
 
1998: گوگل با 100000 دلار سرمایه گذاری فرشته ثبت شد
گوگل به طور رسمی در سال 1998 با نام جدید خود، گوگل، با سرمایه 100000 دلاری توسط یکی از بنیانگذاران Sun Microsystems، اندی بچتولشیم، ثبت شد. بنیانگذاران سپس عملیات خود را به گاراژ سوزان وویچیکی منتقل کردند. سوزان بعداً مدیرعامل یوتیوب شد.
 
به لطف تعداد زیادی لینک که هر روز در وب ظاهر می شود، پیج و برین بر این باور بودند که موتور جستجوی آنها با ادامه گسترش وب جهانی دقیق تر می شود.
سپتامبر 2002: یاهو با شکست 3 میلیارد دلاری خرید
در اوایل دهه 2000، Yahoo! به خوبی به عنوان موتور جستجوی برتر وب شناخته شد. از سوی دیگر، گوگل فناوری جستجوی بهتری را پیاده‌سازی کرده بود و حتی در سال 2000 به ارائه‌دهنده فناوری جستجوی یاهو تبدیل شد. در تابستان سال 2002، یاهو پیشنهاد خرید این شرکت موتور جستجو را به مبلغ 3 میلیارد دلار ارائه کرد، اما پیشنهاد شد. به سرعت پایین آمد بنیانگذاران گوگل معتقد بودند که شرکت آنها در آن زمان حداقل 5 میلیارد دلار ارزش داشت.
 
آوریل 2004: جی میل راه اندازی شد
سال 2001 شاهد شروع یک پروژه داخلی توسط کارمند گوگل، Paul Buchheit بودیم. نیازهای ارتباطی داخلی شرکت در حال افزایش بود و پل موظف شد یک محصول ایمیلی برای رفع این نیازها ایجاد کند. پل تجربه ای در ساخت راه حل های ایمیل مبتنی بر وب داشت. او اکنون تصمیم گرفته بود با استفاده از Ajax یک برنامه سریعتر و سبک وزن بسازد، سپس یک فناوری برنامه نویسی وب آینده که می تواند واکشی پویا محتوای سرور را بدون نیاز به بارگذاری مجدد صفحه ممکن کند.
 
در 1 آوریل 2004، Gmail با 1 گیگابایت فضای ذخیره سازی داده در دسترس عموم قرار گرفت، که بسیار بیشتر از سایر خدمات ایمیل ارائه شده در آن زمان بود. تنها در مدت چند سال، محبوبیت جیمیل از یاهو پیشی گرفت! ایمیل.
 
اکتبر 2006: گوگل یوتیوب را تصاحب کرد
گوگل با پیشی گرفتن از غول های فناوری مانند یاهو، موفق شد یوتیوب را به مبلغ 1.65 میلیارد دلار خریداری کند. و مایکروسافت این معامله از سوی هر دو طرف عالی تلقی شد: گوگل وارد تجارت پلتفرم ویدیویی شد و یوتیوب که تقریباً یک سال از عمر آن می گذرد، اکنون می تواند از منابع عظیم شرکت گوگل استفاده کند.
 
با توجه به موقعیت یوتیوب به عنوان پلتفرم ویدیویی شماره یک وب، خرید YouTube از Google ثابت کرده است که یکی از بهترین خریدها در تاریخ کوتاه اینترنت است.
 
آوریل 2007: گوگل DoubleClick را تصاحب کرد
گوگل از اوایل دهه 2000 خود را به عنوان یکی از بزرگترین تبلیغ کنندگان در اینترنت از طریق برنامه AdWords خود معرفی کرده بود. اما با خرید DoubleClick، یک پلتفرم فناوری تبلیغاتی پیشرفته، گوگل جایگاه خود را به عنوان نیروی تبلیغاتی غالب در فضای بازاریابی موتورهای جستجو تثبیت کرد.
 
سپتامبر 2008: اندروید راه اندازی شد
امروزه، بیش از یک میلیارد کاربر تلفن هوشمند روی پلتفرم اندروید هستند، اما تصور اینکه گوگل در ابتدا این پلتفرم را تنها با قیمت 50 میلیون دلار در سال 2005 خریداری کرد، باورنکردنی است. اندروید با عرضه تلفن رویایی HTC در اکتبر همان سال آغاز به کار کرد. و اکنون، حدود 15 سال بعد، پلتفرم اندروید یک میلیون مایل از رقیب اصلی خود، iOS اپل جلوتر است.
 
حمله روز مدرن به هوش مصنوعی
امروزه، گوگل همچنین با پیشرفت‌های کلیدی در زمینه خودروهای خودران، فناوری شیشه‌های سه بعدی هوشمند، نقشه‌های گوگل، جستجوی صوتی و سرمایه‌گذاری‌های متعدد در زمینه آموزش، پیشگام تحقیق و نوآوری در بخش هوش مصنوعی است.
نتیجه نهایی
گوگل یکی از قدرتمندترین کسب و کارهای جهانی است و به نظر نمی رسد که نفوذ آن به این زودی ها کاهش یابد. در حالی که این شرکت سهم عادلانه خود را در تصمیمات ضعیف مانند خرید موتورولا موبایل در سال 2013 داشته است، خریدهای هوشمند و موفقیت عظیم آن به عنوان یک موتور جستجو و ارائه دهنده راه حل های فناوری بیش از همه اشتباهات آن را جبران کرده است.
 
لوگوی رنگارنگ گوگل با حروف ساده اما با رنگ های روشن خود یکی از قابل تشخیص ترین نمادها در سراسر جهان است. و پس از تلاش برای تغییر نام تجاری در سال 2015، اکنون تصویر برند گوگل زیباتر و کاربرپسندتر از همیشه به نظر می رسد.
 
منبع: https://blog.logomyway.com/meaning-colors-google-logo/
 

 

سه شنبه 9 فروردین 1401
بؤلوملر :